Hoppa till innehåll
Hem » 16 mars 03:41, Stöld/inbrott, Älvdalen

16 mars 03:41, Stöld/inbrott, Älvdalen

Butikens inbrottslarm utlöstes kl 03:41 vilket gjorde att en polispatrull beordrades mot platsen. Då de anlände konstaterade de att butiken utsatts för inbrott. Efter att ha väntat en stund på väktare som kunde bevaka butiken inledde patrullen spaning efter tjuvarna. 

Vid 05:30-tiden mötte patrullen en personbil i Älvdalen som de misstänkte hade med inbrottet att göra. De slog på stoppanordningen (blåljus) och ställde sig framför aktuellt fordon. Då poliserna gick ur sin bil för att kontrollera bilen de stoppat, startade föraren och körde på polisbilen i fronten varefter han lyckades ta sig förbi polisbilen och flyende lämna platsen.

Därefter påbörjades ett förföljande på småvägar väster om Älvdalen. Under färden som pågick i ca 30 minuter slängdes det ut stöldgods från bilen vid flera tillfällen. 

Vid ett lämpligt tillfälle lyckades polispatrullen preja bilen och få stopp på vidare färd. I bilen kunde patrullen gripa tre män som alla är misstänkta för det aktuella inbrottet.

Det som snabbt kunde konstateras vara stulet är snus, energidrycker samt växelskassa. Vid de positioner som polispatrullen angivit att de misstänkta slängde ut gods från bilen har en annan polispatrull anträffat bl.a. snus. 

Föraren är en man i 20-årsåldern som visade tecken på drogpåverkan. Han är nu misstänkt för inbrottsstöld, blåljussabotage samt drograttfylleri.

De andra är i 25-årsåldern och är båda misstänkta för inbrottsstöld och blåljussabotage.

Blåljussabotaget består i att polisbilen kördes på vid den inledande påkörningen.

Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till om männen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.