Hoppa till innehåll
Hem » 19 april 02:37, Våld/hot mot tjänsteman, Gävleborgs län

19 april 02:37, Våld/hot mot tjänsteman, Gävleborgs län

Polisen i region Nord kontaktar region Mitt om ett misstänkt mordförsök i en by utanför Sundsvall där den misstänkta gärningsmannen ska ha tillgripit en bil och eventuellt kan vara på väg att köra in i polisregion Mitt.

Klockan 03:18 på länsväg 305 norr om Friggesund får en polispatrull syn på den aktuella bilen som kan stoppas. När poliserna kliver ur sin bil och är på väg fram till den stoppade bilen lägger föraren plötsligt i backen och i hög hastighet backar på polisbilen. De båda poliserna klarar sig utan skador, men polisbilen är så kvaddad att den inte kan köra vidare.

Därefter fortsätter den misstänkta gärningsmannen sin färd vidare söderut. Klockan 03:47 anträffas den misstänkta bilen på nytt, den här gången på riksväg 84 söder om Ljusdal, och polispatrullen väljer att köra efter. Den misstänkta gärningsmannen försöker vid flertalet tillfällen att skaka av sig den efterföljande polisbilen och färden fortsätter genom Ljusdal och sedan norrut på riksväg 83.

På riksväg 83 gör polisen ett stoppförsök, men föraren vägrar att stanna och ett förföljande inleds. Klockan 04:41 i Hennan kan den efterföljande polisbilen preja den misstänkta bilen. Föraren, och en kvinna som också färdades i bilen, grips och transporteras tillbaka till region Nord.

Föraren, som är en man i 25-årsåldern, misstänks för bland annat försök till mord och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grovt våld mot tjänsteman och blåljussabotage. Varav de två sista brotten har begåtts i region Mitt och övriga i Nord.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.