Hoppa till innehåll
Hem » 13 mars 08:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

13 mars 08:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan.

Först information om att den flicka som försvann i Motala under fredagen har hittats vid liv strax före kl 08 på lördagsmorgonen. Hon fördes till sjukhus med ambulans. Av hänstyn till flickans och hennes anhörigas integritet så kommenterar inte polisen några ytterligare detaljer om hennes hälsa, var hon har varit, etc. Polisen vill rikta ett stort tack till de personer som har hjälpt till att sprida information om försvinnandet. 

23.40 Polisen fick flera samtal om bråk utomhus i Gottfridsberg, Linköping. Efter att polis kom dit framgick det att en man skulle ha slagit två barn i övre och nedre tonåren. Strax efter fick en hundpatrull tag i en misstänkt en bit bort, en man i 35-årsåldern. Han satte sig till kraftigt motvärn vid gripandet och polisen använde OC-sprej. Mannen fortsatte att vara stökig i arresten i polishuset. Han är misstänkt för två fall av misshandel samt våldsamt motstånd.  Vid kl 07.40 var mannen fortfarande formellt gripen.

01.30 Det kom larm om pågående inbrott på en byggarbetsplats i Svärtinge, Norrköping. Polisen kom dit men hittade inte någon misstänkt. Patrullen gjorde brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om försök till grov stöld.

01.59 SOS larmade om en bil som brann på Kolonigatan i Norrköping. Det stod en lastbil i närheten som branden riskerade att spridas till. Polis kom dit. Räddningstjänsten släckte branden och det stannade vid vissa brandskador på lastbilen. Den brinnande bilen blev totalförstörd. Polisen misstänker att branden var anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

02.54 Polisen larmades till Idrottsgatan i Norrköping om att en man med kniv hade hotat en kvinna. Polisen åkte dit och undersökte omständigheterna men hittade inget av intresse. När polisbilen stod på adressen kastade någon en kruka som krossade vindrutan på polisbilen. Någon misstänkt kunde inte hittas på plats. Polisen skrev en anmälan om blåsljussabotage alternativt försök till grov misshandel, samt falsklarm. Polisbilen behövde bärgas och kunde därmed inte användas på akuta larm för att rädda liv eller gripa brottslingar.

Utöver detta har polisen hanterat rattfylleri, larm om bråk, och andra ärenden. Polisen har också utfört en mängd kontroller på allmänhetens eller på eget initiativ som inte har lett till brottsmisstankar.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.