Hoppa till innehåll
Hem » 09 mars 07:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

09 mars 07:19, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Krossad ruta i föreningslokal

22:59 Polisen fick ett larm om inbrott i en klubblokal på ST Persgatan i Norrköping. Det visade sig att någon hade krossat en ruta och tagit sig in så att larmet gick. Ingen tjuv på plats i lokalen när polisen anlände. Det är ännu oklart vad som tillgripits.

En anmälan om stöld genom inbrott blev resultatet.

Diselstöld avslöjades i Mantorp

01:20 En uppmärksam medborgare bidrog till att en diselstöld avbröts på Runvägen i Mantorp och personen som slangade bränsle lämnade platsen. I brådskan råkade den misstänkta gärningsmannen tappa sin mobiltelefon innan han lämnade i en mörk personbil. Patrullen fick en bra beskrivning av fordonet och fick träff. Ett beslut om husrannsakan i bilen togs och man fann misstänkta föremål.

Därefter fick mobilens ägare ett hembesök. Han förhördes och delgavs misstanke om stöld.

Inbrott i Skarphagen

3:42 Ett samtal från en vaken inringare kom till polisens ledningscentral. Hen hade sett en gärningsman slå sönder en ruta till en restaurang på Skarphagsgatan i Norrköping. Gärningspersonen tog sig sedan in i lokalen.

Polisen åkte dit med flera resurser och spårade med hund samt konstaterade att det låg en stor sten inne på golvet ihop med glasskross från rutan. Man kunde konstatera att gärningsmannen hade intresserat sig för kassaapparaten. Oklart vad som tillgripits.

Rättsläge blev stöld genom inbrott av okänd gärningsperson.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.