Hoppa till innehåll
Hem » 25 februari 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

25 februari 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning men ingen har behövt följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan/rattfylleri.

01.00 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka i Skarphagen, på Dalviksgatan. En bilist har kört ner ett par trafikskyltar. Det finns ingen misstanke om brott och ingen personskada.

01.08 ett SOS-larm kom till polisen om trafikolycka på Trumpetaregatan i Navestad där en bilist kört ner en trafikskylt. Ingen misstanke om brott och ingen personskada.

04.10 polisen fick samtal via SOS om att en person hade anträffats livlös utomhus i Norrköping. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Ambulans kallades också till platsen. Återupplivningsförsök på den livlösa personen avbröts när de ansågs vara meningslösa. Polisen har, som alltid när det gäller oväntade dödsfall utomhus, genomfört sedvanliga utredningsrutiner för att klarlägga vad som hänt. Händelsen har suicidala förtecken men då det finns en del oklara omständigheter som gör att brott inte kan uteslutas har polisen startat en förundersökning med brottsrubriceringen vållande till annans död. Den utredningen syftar till att utesluta möjligheten att någon utomstående kan vara delaktig i händelseförloppet som ledde till att personen avled. 

Polisen har spärrat ev ett område och där kommer kriminaltekniker att genomföra en kriminalteknisk undersökning under morgonen. Polisen kommer också att hålla förhör genom att knacka dörr i närområdet. Den avlidna personen är identifierad men anhöriga är inte underrättade.

04.12 polisen fick ett samtal om pågående inbrott på en byggarbetsplats i stadsdelen Gottfridsberg i Linköping. Polisen åkte till platsen och var på plats inom några minuter för att utreda vad som hänt. I samband med att lkokalerna genomsöktes antäffades två misstänkta personer inne i en byggnad och de greps. De gripna är män i 40-årsåldern och de fördes till polisstationen där de ska förhöras. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Oklart i skrivande stund om någon saknas från platsen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.