Hem » 22 juli 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

22 juli 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har mellan 22-07 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:58 SOS-larm inkom till polisen om en bilbrand på Norrsättersgatan i Linköping. Bilen stod parkerad intill ett garage men elden spred sig inte vidare. Ingen misstänkt person fanns kvar på platsen men vid en bostadsadress i närheten kunde polispatrull genomföra en husrannsakan och gripa en person. Mannen, i 35-årsåldern är misstänkt för mordbrand. Under natten har han också anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

01:50 SOS-larm inkom till polisen om en brand i ett flerfamiljshus på Skolgatan i Valdemarsvik. Enligt SOS-larmet ska brandrök ha kommit från källaren. Väl på plats visade det sig ha varit en mindre brand i källaren. Polisen kommer skriva en anmälan om mordbrand på grund av spridningsrisken. Ingen person är i nuläget misstänkt.

04:37 SOS-larm inkom till polisen om en brand i ett flerfamiljshus på Kråkrisvägen i Motala. Enligt larmet ska en inringare ha känt röklukt i trapphuset. Väl på plats var det en lägenhet som var rökfylld, förmodligen på grund av att en handduk brunnit, men ingen utvecklad brand. Polis kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

06:37 SOS-larm inkom till polisen om en trafikolycka på riksväg 50 utanför Nykyrka, Motala. Enligt SOS-larmet har en personbil kört in i ett vajerräcke och sedan ner i diket. Fyra personer ska vara drabbade. Minst ett körfält har stängts av. Ingen person i bilen ska ha varit i behov av ambulansvård. Polis var vid 07:30-tiden fortfarande kvar på plats och inväntade bärgare.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *