Hoppa till innehåll
Hem » Myndighetsgemensam insats i Fyrbodal

Myndighetsgemensam insats i Fyrbodal

Under två dagar har det gjorts arbetsplatsinspektioner och inre utlänningskontroller på olika företag och verksamheter runt om i Fyrbodal.

Polisen i Fyrbodal har tillsammans med Gränspolisen, Skatteverket, Kronofogden, Migrationsverket och Arbetsmiljöverket genomfört en myndighetsgemensam insats.

Fler än 100 arbetsplatsinspektioner på två dagar

Under onsdagen den 1 december och torsdagen den 2 december har fler än 100 arbetsplatsinspektioner på bilfirmor, slakterier, restauranger, verkstäder, byggfirmor, skönhetsalonger med mera genomförts på olika platser i Fyrbodal.

– Vi genomför den här typen av insatser för att motverka osund konkurrens på marknaden. När vi utför den här typen av kontroller kommer vi åt fusk som förekommer bland vissa företag, berättar William Aloander, polisinsatschef i Fyrbodal.

Under de två dagarna har det bland annat gjorts 144 stycken inre utlänningskontroller och 12 stycken anmälningar om brott mot utlänningslagen har upprättats. Det har även kontrollerats arbetstillstånd och om någon av verksamheterna utnyttjat svart arbetskraft.

Efterlysta, böter och beslag

Insatsen har resulterat i att fem efterlysta personer har anträffats och 14 personer har omhändertagits då de inte uppfyllt kraven för vistelse i riket. Polisen har också gripit en utländsk man med förfalskade handlingar.

Det har utfärdats böter och viten mot flera personer och företag. Det har även tagits två bilar och ett flertal verktyg i beslag för vidare utredning.

– Samarbetet vi har över myndighetsgränserna är en stor framgångsfaktor. Alla myndigheterna har alla olika ”verktygslådor” och specialkompetens, vilket gör att vi får bra effekt, säger William Aloander.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.