Hem » 23 oktober 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

23 oktober 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 80 ärenden mellan klockan 21:50 och 07. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

21:51 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist på länsväg 842 i Barnarp men bilisten vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polispatrullen som åkte efter. Under färden ska bilisten ha kommit upp i hastigheter runt 160 kilometer i timmen. Flera polispatruller involverades i ärendet. Vid klockan 22:15 tog färden stopp på Centrumvägen i Tenhult genom ett plåtstopp, alltså att polisbilen användes som ett verktyg för att stoppa det andra fordonets färd. Den flyende bilen hamnade i en trädgård. Ambulans kallades till platsen. I bilen befann sig endast föraren, en man i 20-årsåldern. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter om skadeläget. Polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador i samband med händelsen. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt ringa narkotikabrott eget bruk.

03:55 Polisen larmades till en restaurang på Köpmangatan i Eksjö med anledning av ett pågående inbrott. Flera polispatruller åkte till platsen. När första polispatrull kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Någon, eller några, har krossat en ruta till lokalen. I nuläget är det oklart vad som har stulits. Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott, det finns ingen misstänkt.

04:46 Polisen larmades till Nässjö med anledning av ett rånförsök som inträffat utomhus. I närheten av sjukhuset ska två okända gärningspersoner ha försökt att råna en man i 20-årsåldern. I samband med detta ska den drabbade mannen ha slagit en av personerna i självförsvar, sedan ska gärningspersonerna ha lämnat platsen. Mannen i 20-årsåldern ska inte ha skadats fysiskt och ska inte ha blivit av med något. Händelsen rubriceras som rånförsök, det finns ingen misstänkt för brottet. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *