Hem » 07 oktober 07:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

07 oktober 07:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 20-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits, omhändertagits för berusning/ordningsstörning eller misstänkt drogpåverkan.

21:25 Polis larmades till Förslunda i Eskilstuna med anledning av att flera inringare hört höga smällar som uppfattats som skottlossning. Flera polispatruller involverades i ärendet för att utreda vad som kan ha hänt. Vid 22:30 anträffade också en polispatrull ett fynd som tyder på att skott avlossats. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan har inletts. Platsen där fyndet gjordes spärrades också av en stund under tiden polisen konsulterade med kriminalteknikerna. Det finns i nuläget ingen misstänkt person och ingen person ska vara skadad.

22:31 Polis och väktare larmades till en förskola på Krongatan i Eskilstuna med anledning av att ett inbrottslarm aktiveras. Väl på plats hittades ett öppnat fönster men ingen misstänkt fanns kvar. Det är oklart om något stals men en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. 

01:39 Polis larmades till Engelbrektsgatan i Eskilstuna med anledning av att en fastighetsskötare upptäckt inbrott i källarförråd. När polis anlänt till platsen visade det sig att tre källardörrar brutits upp. Det finns ingen misstänkt person kvar och det oklart vad som stulits. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *