Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2021-09-10 19:28:15 10 september 18:46, Bråk, Jönköping

Uppdaterad 2021-09-10 19:28:15 10 september 18:46, Bråk, Jönköping

18.21 Polisen tog emot ett överfallslarm från en adress vid Hamnpiren i Jönköping. Det skulle ha varit ett bråk utomhus på platsen.

18.27 En polispatrull meddelade att en man var säkrad. I samband med ingripandet hade en polis skjutit verkanseld. Ingen var skadad.

Flera polispatruller anslöt till platsen. Läget var då lugnt. Polisen försökte fånga upp vittnen för att få klarhet i vad som hänt.

19.25 Bakgrunden till att polisen avlossade tjänstevapnet var att den misstänkte ska ha agerat hotfullt. Enligt rutin kommer polisen göra en anmälan om patrullens agerande, och det kommer att granskas av Särskilda åklagarkammaren. Ytterligare detaljer om agerandet och situationen vid ingripandet kommer inte att kommenteras, då detta ska utredas och de inblandade kommer att ge sin bild av det inträffade i förhör.

Den säkrade mannen greps initialt, misstänkt för hot mot tjänsteman. På polisstationen fattades sedan beslut om att häva gripandet, efter att en ny bedömning hade gjorts av jourhavande förundersökningsledare. Mannen är i stället frihetsberövad som ”hämtad till förhör”, vilket är en annan form av frihetsberövande som polisen kan göra när en person bedöms som intressant för en utredning. Mannen är i 20-årsåldern.

Polisen arbetar nu med att undersöka om det finns spår på platsen som kan hjälpa utredningen framåt, samt söker fler uppgifter från vittnen om bakgrunden till bråket. 

Texten kommer att uppdateras när det finns mer information att lämna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.