Hoppa till innehåll
Hem » Polisen startar områdespolisverksamhet och utökar öppettiderna i Bengtsfors

Polisen startar områdespolisverksamhet och utökar öppettiderna i Bengtsfors

Med start den 2 mars har polisstationen i Bengtsfors öppet tre dagar i veckan. I samband med det flyttar även Dalslands nystartade områdespolis in i huset.

– Genom den här satsningen kommer invånarna i norra Dalsland att se och känna av en högre polisnärvaro och erbjudas en bättre service, säger Jenny Wester, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal. 

Från och med tisdagen den 2 mars är receptionen i Bengtsfors polisstation öppen under tisdagar, onsdagar och torsdagar. Receptionen kommer att bemannas av personal från polisens kontaktcenter (PKC) som sedan tidigare finns på plats i Bengtsfors.

– Det känns roligt att kunna erbjuda utökade öppettider. Det är ett sätt att komma närmare invånarna och vara mer tillgängliga, säger Sanela Kacapor, biträdande chef för PKC i polisregion Väst.

Den andra nyheten innebär att områdespolisen i Dalsland kommer att utgå ifrån polishuset i Bengtsfors. Det innebär att invånarna i området förhoppningsvis kommer att uppleva en högre polisnärvaro, berättar Jenny Wester:

– Från och med månadsskiftet kommer vi att ha lokala områdespoliser som utgår från stationen i Bengtsfors. De blir polisens ansikte utåt och kommer att arbeta brottsförebyggande samt ha en nära samverkan med PKC:s personal på orten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.