Hoppa till innehåll
Hem » Polisen med på Vasaloppsveckan

Polisen med på Vasaloppsveckan

Två personer i en monter på en mässa

Besök gärna polisens monter i mässtältet i Mora. Bild: Lars Hedelin

Skidnödiga besökare kan mellan den 19 februari och 1 mars träffa representanter från polisen i en monter i Vasaloppsmässan i Mora.

Temat i polisens monter är ”Är du redo för en större uppgift?” och syftar till att locka fler att söka sig till polisen som arbetsplats. Montern är bemannad under hela perioden med personal som kan berätta mer om hur man söker till polishögskolan men även om polisen som arbetsplats för civilanställda.

Det kommer att ske en hel del aktiviteter i montern. Om man inte är på plats och vill veta vad som händer på plats, följ Polisen Dalarna på Facebook.

Fram till år 2024 ska polisen växa så att man har drygt 38 000 medarbetare i hela landet. Det handlar inte bara om att rekrytera till polishögskolan utan även om att locka civila kompetenser. Det handlar då om till exempel civila brottautredare men även inom områden som IT och ekonomi.

Att Polismyndigheten har en monter just under Vasaloppsveckan är ingen slump.

– Många av dem som kan tänka sig jobba som polis är fysiskt aktiva och då är Vasaloppet ett bra ställe för oss att synas på, säger Rebecka Gising, rekryteringsansvarig på Polismyndigheten i polisregion Bergslagen. Det är inte nödvändigtvis unga vuxna vi vill locka till polisyrket. De får gärna vara något äldre, mellan 25 och 35 år.

Polisen har sin monter i montertältet under hela Vasaloppsveckan. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Dalarna.