Hoppa till innehåll
Hem » Polisens närvaro fortsätter i Sätra

Polisens närvaro fortsätter i Sätra

Polisens synlighet fortsätter i Sätra. Närvaron i Sätra den senaste tiden av polis och samverkanspartners har haft en lugnande effekt på brottsligheten.

I det fortsatta arbetet kommer polisen att använda UAS (unmanned aerial system), eller drönare som farkosten också har namngetts, för att bevaka känsliga platser där det har brunnit.

– Polisen har varit offensiva i sitt arbete och vågat pröva ny lagstiftning och gjort många viktiga iakttagelser som har redovisats på ett bra och tydligt sätt i utredningarna, säger Max Forsström, gruppchef vid krimjouren i Gästrikland.

Åklagare prövade blåljussabotage
Följden av det offensiva arbetet från polisens sida, blev att även åklagare har varit offensiv och prövat den nya lagstiftningen gällande blåljussabotage. Åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle, begärde vid Tingsrätten i Gävle att tre män skulle häktas för blåljussabotage och grov skadegörelse genom brand, på måndagen den 27 januari.

Två av dem blev häktade på sannolika skäl för blåsljussabotage och grov skadegörelse genom brand. Den tredje mannen blev fri vid häktningen men misstanken mot honom gällande blåljussabotage kvarstår.

Nu fortsätter arbetet för att kunna leda bevisningen till ett åtal. Arbetet med synligheten i Sätra och förundersökningen fortsätter med de samlade resurserna i polisområde Gävleborg.

Polisen tackar allmänheten 
Lokalpolisområde Gästrikland med personal och ledning vill tacka allmänheten och samverkanspartners för det engagemang och hjälpsamhet de har visat under arbetet som bedrivs i bostadsområdet Sätra.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.