Hoppa till innehåll
Hem » Arbete intensifieras i Operation Rimfrost – flera planerade insatser

Arbete intensifieras i Operation Rimfrost – flera planerade insatser

Sedan starten av Operation Rimfrost har en mängd beslag gjorts av bland annat vapen, narkotika och sprängmedel i Region Syd. Nu intensifieras arbetet inom den nationella särskilda händelsen med ett antal insatser som kommer att genomföras i Malmö.

Bland annat 20 vapen, 16,5 kilo narkotika och 2,75 kilo sprängmedel har beslagtagits i Region Syd sedan starten av Operation Rimfrost den 12 november 2019. Narkotikan har beslagtagits både på gatan på den öppna drogscenen och även vid tillslag i boenden och fordon.

– Operation Rimfrost har fyra mål och de handlar om att skjutningar och sprängningar ska minska i gängmiljö, antalet personer som ingår i kriminella nätverk ska reduceras genom lagföring och avhopparverksamhet, beslag av vapen och sprängmedel ska öka och tryggheten för allmänheten ska stärkas som en konsekvens av de första målen, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef Operation Rimfrost Syd.

Framöver kommer arbetet inom ramen för Rimfrost att intensifieras. Från och med vecka 5 kommer ett antal insatser att göras på platser i Malmö.

– Det handlar om platser där det finns information om att det finns kriminella personer men även andra uppgifter som tangerar de fyra operationsmålen som finns i Operation Rimfrost, säger Stefan Sintéus.

Polisen kommer att dela ut flygblad runt om i Malmö under vecka 4 och 5 med trygghetsskapande information om att det kommer att synas ytterligare fler poliser ute i staden. Flygbladet innehåller även information om hur man som medborgare kan hjälpa polisen att upptäcka, förebygga och utreda brott.

– Vi arbetar intensivt i Malmö i bland annat allmänna utrymmen i bostadshus i källar- och vindslokaler där det ibland göms bland annat narkotika. Men vi vet också att det finns andra platser som vi inte har upptäckt. Nu höjer vi det intensiva arbetet ytterligare och vi vädjar om allmänhetens hjälp att komma med tips och iakttagelser. Vi är i behov av att medborgarna tipsar oss, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef Malmö Norr.

Flygblad om polisens arbete på svenska, arabiska, serbokroatiska och pashto.

Antal beslag Operation Rimfrost Syd

Narkotika: 16,5 kilo
Vapen: 20
Övriga vapen: 25
Kontanter: 1 049 910 kronor

Gripna: 78

Statistiken är ett urval av antal beslag för tidsperiod: 2019-11-12 – 2020-01-23.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne