Hoppa till innehåll
Hem » Man häktad för rånserie på Hisingen

Man häktad för rånserie på Hisingen

En man i 25-årsåldern misstänks för ett fullbordat rån och tre rånförsök på Hisingen i Göteborg.

Mannen kunde frihetsberövas av polisen under lördagen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro av åklagare. Han häktades sedan under söndagen av Göteborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för brotten.

– Vi bedriver flera parallella utredningar om rån och rånförsök som inträffat på Hisingen under hösten och vintern. Nu har vi nått ett genombrott som resulterat i det här frihetsberövandet av en man som misstänks för fyra av brotten, säger Jonas Håkansson, utredare vid Hisingspolisen.

Den häktade är misstänkt för ett fullbordat butiksrån, två rånförsök mot en butik respektive en restaurang och ett försök till personrån vid en bankomat. Samtliga brott har inträffat mellan oktober och december 2019 på Hisingen i Göteborg. Gärningsmannen har antingen hotat med kniv eller ett pistolliknande föremål vid samtliga brottstillfällen.

– Det här är exempel på mycket integritetskränkande brott som polisen prioriterar. I den fortsatta utredningen kommer vi även att undersöka om den misstänkte kan knytas till fler ouppklarade rån och rånförsök, säger Jonas Håkansson.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.