Hoppa till innehåll
Hem » Två män döms för inblandning i mord på von Rosens väg

Två män döms för inblandning i mord på von Rosens väg

En man sköts till döds på von Rosens väg i Malmö i juli 2018. Nu döms en 21-årig man till 12 år och sex månaders fängelse för mord. En 29-årig man döms till fyra års fängelse för medhjälp till mord.

Det var på kvällen den 16 juli 2018 som en man sköts till döds på en parkeringsplats på von Rosens väg. Mannen sköts på nära håll av en person som befann sig på en moped. Fordonet hittades senare brinnande i Persborgsområdet. Senare påträffades mordvapnet i närheten. På detta kunde man konstatera DNA från en 21-årig man hemmahörande i Gävle.

– Genom ett professionellt hanterande av de bevis som anträffades, säkrades för ärendet ovärderliga indicier samt spår. Dessa har varit av direkt avgörande betydelse för sakens uppklarning, säger Stefan Lindbäck, spanings- och utredningsledare.

Mopeden kunde sedan kopplas till en 29-årig man som hade försett 21-åringen med fordonet med kännedom om att den skulle användas vid mordet.

Nu döms 21-åringen för mord till 12 år och sex månaders fängelse. Han döms även för grovt olaga hot mot en person som försökte stoppa honom när han flydde på moped från mordplatsen. 29-åringen döms för medhjälp till mord till fyra års fängelse.

Avseende fängelsestraffens längd har åldern på gärningsmannen, som vid mordtillfället var 20 år, tagits i beaktande av Malmö tingsrätt. Vidare har rätten även tagit hänsyn till att de båda männen just nu avtjänar längre fängelsestraff för brott som kunnat ingå i denna dom.

Männen ska även betala skadestånd till den dödes föräldrar och syskon. Den 21-årige mannen ska utöver detta betala skadestånd till personen som försökte stoppa honom när han körde från mordplatsen och som blev utsatt för skottlossning.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne