Hoppa till innehåll
Hem » Malmösatsning bäst i Europa – prisas för brottsförebyggande arbete

Malmösatsning bäst i Europa – prisas för brottsförebyggande arbete

BID Sofielund är vinnare i European Crime Prevention Award (ECPA). Arbetet prisas för breda brottsförebyggande insatser i det särskilt utsatta området Södra Sofielund/Seved – något som har lett till ökad stabilitet i området.

– Fantastiskt roligt att BID Sofielund igår utsågs till vinnare av European Crime Prevention Award. Jag är stolt över vårt arbete som vi gör tillsammans med andra i syfte att minska den drogrelaterade brottsligheten. Att fokusera på arbetet mot narkotika och ungdomar är nödvändigt för att minska risken för rekrytering till den organiserade brottsligheten och öka tryggheten i lokalsamhället, säger Carina Persson, regionpolischef region Syd.

På torsdagskvällen den 12 december stod det klart att BID Sofielund – ett samarbete mellan polisområde Malmö, Fastighetsägare BID Sofielund och Malmö stad i samverkan med Malmö universitet – är vinnare i den europeiska tävlingen ECPA som avgjordes i Helsingfors.

BID Sofielund startade för fem år sedan med syfte att bland annat genom brottsförebyggande åtgärder mot ungdomskriminalitet skapa trygghet i det särskilt utsatta området Seved och Södra Sofielund. Arbetet BID Sofielund, som redan tidigare tilldelats 20 000 kronor av Brottsförebyggand rådet (BRÅ) i den svenska deltävlingen, tilldelades nu vinsten om 10 000 euro i den europeiska finalen av ECPA.

– Det var tuff konkurrens med 14 andra bidrag från övriga Europa och vi är otroligt glada och stolta över att man har utsett det svenska bidraget BID Sofielund som vi har jobbat med i flera år. Samverkan har varit en förutsättning för den här framgången, säger Andy Roberts, chef polisområde Malmö Norr.

– Vårt gemensamma ihärdiga arbete har gett utdelning på många plan och är ett viktigt trygghetsskapande arbete för boende, fastighetsägare och näringsidkare i området. Priset är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, men det är viktigt att polisen har en fortsatt lokal närvaro. BID Sofielund är ett arbete som gör skillnad till det bättre, säger Freddy Nilsson, kommunpolis polisområde Malmö Norr.

– Det är otroligt roligt med den här utmärkelsen som bevisar att samverkansformen är framgångsfaktorn när det gäller områdesutveckling. Några nyckelfaktorer i det här arbetet är fastighetsägarna som varit med och dragit igång BID Sofielund och det otroligt nära samarbetet med polisen. Glädjande är att BRÅ bidrar med forskningsmedel och att Malmö universitet kan fortsätta att forska på BID-arbetet, säger Hjalmar Falck, verksamhetschef, Fastighetsägare BID Sofielund.

I början av 2020 kommer BID-arbete även att implementeras på Möllevången i Malmö.

Läs mer om BID Sofielund:

https://fastighetsagaresofielund.se/

Kontakt:

Andy Roberts, chef polisområde Malmö Norr
Telefon: 073-348 33 28

Freddy Nilsson, kommunpolis, polisområde Malmö Norr
Telefon: 072-704 19 45

Hjalmar Falck, verksamhetschef, Fastighetsägare BID Sofielund
Telefon: 073-383 53 31

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne