Hoppa till innehåll
Hem » Ytterligare en dom: 16 års fängelse för flera grova brott

Ytterligare en dom: 16 års fängelse för flera grova brott

En man försökte köra på en polis och vid husrannsakan i flickvännens bostad påträffades en större mängd narkotika. Nu döms tre individer sammantaget till 16 års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och mannen döms även för försök till dråp.

En polis höll på att köras ihjäl vid en trafikkontroll i Malmö i maj i år. En bil kom körande i hög hastighet när polisen gjorde stopptecken. Föraren gav dock ingen indikation på att sakta ner och polisen tvingades kasta sig in mot mitten av körbanan och klarade sig. Efter en prejning fick en annan patrull stopp på fordonet.

Bakom ratten fanns en medelålders man som efter provtagning visade sig ha narkotika i blodet. Mannens flickvän var medpassagerare i fordonet och var även hon narkotikapåverkad. Efter husrannsakan i bilen hittades 30 000 kronor i kontanter.

Vid vidare husrannsakan i flickvännens lägenhet påträffades drygt 800 gram kokain fördelat i plastfolieförpackningar. Även en större mängd kartor med narkotikaklassat preparat hittades. Malmö tingsrätt anser att det tillförlitligen är utrett att mannen och flickvännen i samförstånd har innehaft, förvarat och tillsammans med en yngre man fördelat narkotikan i förpackningar i den aktuella bostaden.

Nu döms den medelålders mannen till 8 års fängelse för försök till dråp, vårdslöshet i trafik, rattfylleri, grovt narkotikabrott samt ringa narkotikabrott. Tingsrätten dömer kvinnan till 3 år och 6 månaders fängelse för grovt narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Den yngre mannen döms till 4 år och 6 månader fängelse för grovt narkotikabrott.

– Våra utredare har jobbat mycket hårt med det här ärendet och vi är mycket nöjda över utfallet. Med detta har ytterligare brottsliga individer kunnat lagföras, säger Erik Jansåker, polischef polisområde Malmö söder.

Paret har suttit häktade sedan i maj, den yngre mannen sedan slutet av augusti. Samtliga förblir häktade tills domen vinner laga kraft.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne