Hoppa till innehåll
Hem » Elva personer frihetsberövade efter internationellt samarbete

Elva personer frihetsberövade efter internationellt samarbete

De frihetsberövade personerna ingår i en kriminell gruppering som misstänks ha tillgripit bilar i Sverige som sedan har transporterats vidare till Polen.

I en insats mot grov organiserad brottslighet avseende tillgrepp av bilar har sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet i polisregion Syd, tillsammans med andra polisiära enheter, och i samarbete med polska Maritime Division of Polish Border Guard gripit sammanlagt elva individer.

De gripna individerna ingår i en kriminell gruppering vars intresse främst har rört bilar av märkena Mazda och Toyota som först tillgripits i Sverige och sedan transporterats till Polen där de antingen omidentifierats av grupperingen eller demonterats för att säljas i delar. För två av de gripna fanns europeiska arresteringsorder utfärdade och processen att få dessa överförda till Polen pågår för närvarande.

Insatsen som ledde fram till gripandena ägde rum tidigare i veckan i såväl Sverige som Polen. Förutom personal från polisen och polskt rättsväsende var en representant från Europol samt it-forensiker inblandade i insatsen. Sammanlagt fem bilar som misstänks vara stulna beslagtogs tillsammans med falska chassinummerdekaler, svenska registreringsskyltar, verktyg för märkesförfalskning, störningsutrustning för mobiltelefoni, diverse bilreservdelar samt elektronisk utrustning för biltillgrepp.

Med hänsyn till den pågående utredningen, samt att ärendet leds av polsk polis, kommer inga ytterligare uppgifter att lämnas om insatsen. Frågor kring de frihetsberövade personerna besvaras av Stefan Gradler vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kalmar län - alla senaste nyheter och blåljus.