Hoppa till innehåll
Hem » Gemensam insats mot grov organiserad brottslighet

Gemensam insats mot grov organiserad brottslighet

Flera personer har frihetsberövats i ett tillslag mot grov organiserad brottslighet som polisen i region Syd, tillsammans med flera andra myndigheter, genomfört på ett antal platser i Malmö under dagen.

Regionala utredningsenheten, polisområde Malmö och regionala operativa enheten genomförde i dag ett tillslag mot ett antal adresser i Malmöområdet samt två växlingskontor i centrala Malmö i ett ärende som rör grov organiserad brottslighet. Polismyndigheten har ansvarat för brottsutredningen i samverkan med en rad andra myndigheter och tillslaget skedde tillsammans med Ekobrottsmyndigheten och Skatteverket i Malmö.

–  Utredningen har pågått under flera månaders tid och dagens tillslag är noga planerat. Flera personer frihetsberövades i samband med insatsen, misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott, säger Stefan Steiner, spaningsledare vid polisen.

Förundersökningen leds av Ulla Karlbrink på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Frågor om ärendet hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Pressmeddelande från Åklagarmyndigheten

Myndighetsgemensam satsning mot organiserad brottslighet

Den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet inleddes 2009. De samverkande myndigheterna inom satsningen mot organiserad brottslighet är Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket, Kriminalvården, Kronofogdemyndigheten, Kustbevakningen, Tullverket, Försäkringskassan, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.