Hoppa till innehåll
Hem » Flera överdoser på kort tid

Flera överdoser på kort tid

UPPDATERAD: De senaste dygnen har ett flertal personer i Västerbottens län tagit överdoser av ett ännu okänt preparat.

Två personer har avlidit och flera andra personer har vårdats på sjukhus. Polisen misstänker att det rör sig om samma preparat i dessa fall. Ett antal förundersökningar har inletts och åtgärder har vidtagits i syfte att försöka utreda vilket preparat det rör sig om.

– Vi vet ännu inte vilka preparat det handlar om i de enskilda ärendena, men vi misstänker ett samband mellan överdoserna. Det här är ett allvarligt läge, vi befarar att det kan komma att ske fler överdoser och i värsta fall även ytterligare dödsfall, säger Michael Rystedt, chef för lokalpolisområde Umeå.

Uppdatering 1

Förundersökningarna pågår och i dem vidtas sedvanliga åtgärder som till exempel förhör. I väntan på analysresultat finns det ingen ytterligare information att lämna. Det kan komma att dröja flera veckor innan dessa resultat är färdiga.

Inga uppgifter kommer att lämnas kring det medicinska läget gällande de personer som vårdats på sjukhus.

Uppdateringen publicerad den 6 november klockan 13.00.
Malin Axroth, polisområdeskommunikatör

Uppdatering 2

Det rör sig totalt om nio personer som förts till sjukhus efter överdoser under den senaste 1,5 veckan, inkluderat de två dödsfallen.

I väntan på analysresultat så kan inga ytterligare uppgifter eller kommentarer lämnas från polisen. Det kan, som skrivits tidigare, komma att dröja flera veckor innan dessa resultat är färdiga. När det finns eventuell ny information att lämna så kommer detta att göras via polisen.se.

Uppdateringen publicerad den 6 november klockan 15.20.
Malin Axroth, polisområdeskommunikatör

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.