Hoppa till innehåll
Hem » Skydda dig mot villainbrott – och hjälp polisen genom tips

Skydda dig mot villainbrott – och hjälp polisen genom tips

Hösten och stöldligorna är här. Inbrott i villabostäder är till antalet polisregion Nords största problem, men stöldligorna specialiserar sig även på andra typer av tillgrepp.

Vi är mitt inne i höstlovsveckan och allhelgonahelgen stundar. En tidsperiod då närvaron av kringresande stöldligor brukar öka och därmed också inbrotten – men även andra typer av tillgrepp så som tillgrepp av olika slags fordon samt tillgrepp från företag där verktyg och andra dyrbara föremål stulits.

För att förebygga bostadsinbrott så är det mest effektiva att grannar aktivt samverkar och ser till varandras hus när någon är bortrest. Även att försöka arrangera saker så att det ser ut som att någon faktiskt är hemma.

Observanta grannar lägger oftast också grunden för att polisen ska kunna klara upp de bostadsinbrott som ändå sker.

Tillsammans kan vi minska brotten.

Skydda dig mot inbrott – och tipsa polisen

Här är några konkreta tips:

  • Samverkan mellan grannar – det vill säga prata med dina grannar om när du avser att resa bort och samarbeta med ökad tillsyn i boendeområden.
  • Var vaksam på obekanta fordon eller personer som i närområdet. Gärningsmännen kommer ofta gående den sista biten till brottsplatsen.
  • Ett fordons registreringsnummer kan vara helt avgörande för polisen. Försök därför alltid att notera det och inkludera denna uppgift när du tipsar polisen.
  • Anmäl gärna din iakttagelse till polisen via tipsformuläret på polisen.se*. Eller ring 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.
  • Fotografera gärna misstänkta personer, fordon eller föremål. Du kan sedan skicka bilderna till polisen, bland annat genom tipsformuläret.

* Tips som inkommer via tipsformuläret på polisen.se bearbetas löpande under årets alla dagar. Du kan därför med fördel använda det om du inte vill ringa 114 14. Vid pågående brott, ring alltid 112.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.