Hoppa till innehåll
Hem » Övning i Umeå på torsdag

Övning i Umeå på torsdag

Torsdag den 17 oktober kommer en samverkansövning mellan blåljusorganisationerna att äga rum i Umeå kommun.

Övningen kommer att äga rum dagtid någonstans centralt inom Umeå kommun. Allmänheten kommer inte att påverkas, men det kommer att finnas stora ansamlingar av blåljuspersonal samt eventuellt rökutveckling eller höga ljud vid övningsområdet. Skyltning med texten ”Övning” kommer finnas i anslutning till platsen.

Inga blåljus eller sirener kommer att användas av övande fordon. Om det kommer fordon med blåljus och siren så rör det ett skarpt läge, det vill säga en verklig händelse.

– Vi övar regelbundet tillsammans och i den här storleksklassen en gång per år. Syftet är att utvärdera och utveckla vår samverkan vid särskilt allvarliga händelser, berättar Johan Eklund som är polisens representant i övningsledningen.

Vad handlar övningen om?
– För att kunna testa organisationerna ordentligt så vill vi inte gå ut i förväg och berätta mer om övningen eller var den äger rum. Detta för att få det så realistiskt som möjligt för dem som övar.

Men om jag känner mig orolig över ifall det jag ser eller hör är på riktigt eller en del av övningen, hur gör jag då?
– Den som känner oro och funderar kring om något hänt på riktigt ska larma som vanligt. Det är upp till SOS Alarm eller polisen att konstatera ifall det rör sig om en del av övningen eller inte.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västerbotten - alla blåljus.