Hoppa till innehåll
Hem » Detonation vid Staffanstorps polishus

Detonation vid Staffanstorps polishus

Strax efter klockan 5 på måndagsmorgonen detonerade ett föremål utanför entrén till polishuset i Staffanstorp. Detonationen orsakade mindre skador på dörren till fastigheten men lyckligtvis inga personskador.

Polisens tekniker är plats under måndagsmorgonen för att fastställa orsaken till detonationen. Entrén till polishuset är kameraövervakad och utredningsläget bedöms som gott.

–  Varje hot eller händelse riktad mot oss är ett allvarligt angrepp mot såväl våra medarbetare som mot polismyndigheten och samhället i stort, säger Susanne Hagström Rosenqvist, polisområdeschef i polisområde södra Skåne.

–  Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och är tacksamma över att ingen kom till skada fysiskt. Vi vidtar nu de utredningsåtgärder som behövs och ökar samtidigt vår tillgänglighet och närvaro för att kunna skapa trygghet för medborgarna, säger Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp. Han fortsätter:

–  Det är viktigt att vi har en god samverkan med kommunen och i det arbetet för vi kontinuerliga samtal om trygghet och säkerhet. En sådan här händelse kan sätta trygghetskänslan i gungning och den behöver vi tillsammans omhänderta.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne