Hoppa till innehåll
Hem » Flera frihetsberövade misstänkta för grov mordbrand

Flera frihetsberövade misstänkta för grov mordbrand

Fem personer har under onsdagen anhållits misstänkta för en grov mordbrand som inträffade i Hässleholm den 14 augusti 2019. Uppdaterad 2019-10-04.

Under onsdagsmorgonen hämtades fem misstänkta i 15-20 års åldern till förhör misstänkta för grov mordbrand. Branden inträffade i Hässleholm den 14 augusti när en större lagerlokal totalförstördes i en omfattande brand. Lagerlokalen som brann låg precis intill södra stambanan som också fick omfattande skador till följd av branden.

Ett omfattande utredningsarbete inleddes av polisen direkt efter branden. Över 100 förhör har genomförts i utredningen. Det material som polisen har jobbat fram i förundersökningen har lett fram till att fem personer anhållits på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand.

De misstänkta kommer förhöras utförligare de närmaste dagarna och åklagaren kommer innan fredag att ta beslut i frågan gällande eventuella häktningsframställningar.

Alla frågor från media besvaras av polisens presstalesman Robert Loeffel, telefon 010-56 22144.

Uppdatering 2019-10-04:

Åklagaren har under fredagen gjort häktningsframställan mot fyra av de fem misstänkta personerna. De som begärs häktade är i 16-20 års åldern.

De misstänkta begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand. Samtliga nekar till anklagelserna vid förhör.

Åklagaren har ännu inte tagit beslut vad som gäller den femte misstänkte som sitter anhållen.

/Robert Loeffel

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne