Hoppa till innehåll
Hem » Alingsås: Åtgärder för ökad upplevd trygghet kring förskolor och grundskolor

Alingsås: Åtgärder för ökad upplevd trygghet kring förskolor och grundskolor

Polisen och Alingsås kommun vill skapa tryggare miljö kring förskolor och grundskolor. Det är fokus i årets medborgarlöfte för Alingsås.

Under hösten kommer polisen att synas oftare kring förskolor och grundskolor i Alingsås kommun. Orsaken är att oroliga föräldrar och skolpersonal, hört av sig till både polis och Alingsås kommun med anledning av att man har upplevt otrygghet vid vissa skolgårdar.

– Det är väldigt ledsamt om barn, deras föräldrar och personal känner otrygghet vid skolor och förskolor. Därför samverkar vi med kommunen i att gemensamt inventera om det finns otrygghetsfaktorer som vi kan arbeta bort, tillsammans eller var för sig, säger kommunpolis Lotta Jofjord.

Polisen kommer utöver medverkan i så kallade trygghetsronder i skolorna, genomföra både planerade och spontana besök i skolorna.

– Vi har fått ytterligare en områdespolis till Alingsås vilket ökar vår möjlighet till detta, säger kommunpolis Lotta Jofjord.

En fortsatt samverkan med kommunens fältsekreterare ska också prioriteras i den fortsatta lokala samverkan mellan polis och kommun.

Alingsås medborgarlöftessida

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.