Hoppa till innehåll
Hem » Patrullhundsekipage från Region Väst vann polishunds-SM

Patrullhundsekipage från Region Väst vann polishunds-SM

Svenska mästerskapen för polishundar gick i år av stapeln i Vadstena. 20 ekipage från olika delar av Sverige fick visa upp sina färdigheter i ett antal delmoment.

Svenska mästerskapen för polishundar gick i år av stapeln i Vadstena. 20 ekipage från olika delar av Sverige fick visa upp sina färdigheter i ett antal delmoment.

Ekipagen testades i lydnad, spår, platsundersökning, räddningssök och skyddsarbete. Svenska mästare blev Elin Bålefalk med hunden Daneskold Queen, smeknamn Lymla. Men på prispallen kunde man finna fler hundförare från region Väst – närmare bestämt Peter Nordgren, Borås/Älvsborg, som tog hem en andraplats och Martin Ericsson från Göteborg, som blev trea.

– Det här var verkligen oväntat, säger en både glad och överraskad Elin Bålefalk. Jag ställde upp efter lite påtryckningar från kollegor och vänner – men såg det mest som en rolig grej!

Elin är alldeles nykläckt som hundförare.

– Vi gick igenom dressyrkontrollen i juni i år, så jag har precis börjat arbeta som hundförare. Det är många som har hjälpt mig och som jag verkligen vill lyfta fram – kollegor, vänner, inte minst min sambo!

Lymla är en tre och ett halvt år gammal Malinois (belgisk vallhund).

– Hon är väldigt vänlig till sin natur och samtidigt en framåt patrullhund som älskar att jobba.

Regionpolischefen skickar en hälsning.

– Vinsten gör mig både stolt och glad, säger Klas Johansson. Jag skickar mina varmaste gratulationer till Elin och Lymla och önskar dom stort lycka till i framtiden!

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.