Hoppa till innehåll
Hem » Explosion i Bergsjön kan ha koppling till narkotikabeslag

Explosion i Bergsjön kan ha koppling till narkotikabeslag

Torsdagskvällens explosion på Gärdsås torg i Göteborg kan vara en motreaktion på polisens tillslag mot ett lokalt kriminellt nätverk.

Det är polisens tes efter de inledande utredningsåtgärderna efter explosionen.

– Det är inte ovanligt att vi ser motreaktioner från kriminella i samband med att vi genomför insatser som stör deras verksamhet. Vi har vissa indikationer som tyder på att explosionen kan ha koppling till ett tillslag vi gjorde tidigare under torsdagen. Detta undersöker vi nu närmare, säger Fredrik Lennartsson, biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg nordost.

Det var under torsdagseftermiddagen som polisen genomförde ett tillslag i Kortedala. Två män födda 1986 respektive 1995 greps misstänkta för narkotikabrott. I samband med tillslaget hittade polisen drygt fyra kilo misstänkt hasch som togs i beslag.

– Vi fortsätter vårt prioriterade arbete mot de kriminella nätverken i nordöstra Göteborg. Narkotika är en av de viktigaste inkomstkällorna för den grova organiserade brottsligheten och därför jobbar vi hårt för att strypa den verksamheten och få bort narkotikan från gator och torg, förklarar Fredrik Lennartsson.  

Polisen är intresserad av alla iakttagelser i samband med explosionen på Gärdsås torg. Tips kan lämnas på telefon 114 14 eller via polisens hemsida.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.