Hoppa till innehåll
Hem » Sammanfattning av båtveckan i Öregrund

Sammanfattning av båtveckan i Öregrund

Båtveckan är slut för i år och polisen i Norduppland är nöjd med hur båtveckan genomfördes.

I inledningen av veckan var det lite stök mellan olika ungdomsgrupperingar i centrala Öregrund.

Polis, socialtjänst och nattvandrare samverkade bra under veckan och kunde tillsammans identifierade stökiga ungdomar och avlägsna dem från platsen.

Det pratas om publikrekord i år och den bilden har även polisen av evenemanget.  Berusningsnivån var något högre vid vissa tidpunkter men överlag var det en bra stämning och besökarna såg ut att trivas.

Polisen fanns på plats under hela veckan med ett varierat antal poliser. Under slutet av veckan nådde festivalen sin höjdpunkt och vi hade då en ökad bemanning på plats.

  • 6 fall av misshandel inträffade under veckan, varav en i nära relation och där en person greps på plats misstänkt för brottet.
  • Ett fall av sexuellt ofredande och olaga hot inträffade inne på festivalområdet där vi senare samma kväll kunde identifiera och omhänderta den misstänkte.
  • 13 fall av narkotikabrott uppdagades där personer nu är misstänkta för både eget bruk och innehav.
  • 14 personer omhändertogs på grund av sin berusning och nästan lika många avlägsnades från platsen på grund av ordningsstörning.
  • 3 fall av skadegörelse inträffade där vi har misstänkta i två av ärendena.

Från polisens sida vill polisinsatschefen tacka för den goda samverkan som skedde mellan socialtjänsten, nattvandrare, ordningsvakter, personal på lokaltrafiken, räddningstjänst, kustbevakningen, krögare, samt övriga samverkanspartner.

Robert Sverlert 
polisinsatschef för båtveckan

 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.