Hoppa till innehåll
Hem » Polisen utreder två skjutningar

Polisen utreder två skjutningar

På kort tid har det inträffat två skjutningar i Västerås: i söndags blev en man skjuten på Drottninggatan och natten till tisdag sköts en man i benet på Hermelinvägen.

I båda fallen pågår det förundersökningar gällande försök till mord och dessa leds av polisen.

Utredningarna är inne i ett intensivt skede och just nu sammanställs den information som har inhämtats via förhör, spårsäkring och tekniska undersökningar.  Under dagen fortsätter polisen med förhör, spårsäkring och dörrknackning. I nuläget finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i något av ärendena.

Det finns uppgifter om eventuella motiv till skjutningarna men polisen vill inte kommentera det närmare på grund av förundersökningssekretess. Det finns dock ingenting som tyder på att händelserna har någon koppling till varandra. Polisen gör även bedömningen att skjutningarna är isolerade händelser som inte har utförts slumpmässigt.  

Polisen ser mycket allvarligt på händelserna och arbetar med flera enheter för att utreda och förebygga den här typen av brott.

I båda fallen finns det anledning att anta att flera personer kan ha sett eller hört delar av händelserna, alternativt gjort iakttagelser innan eller efter skjutningarna. Det är av yttersta vikt att polisen får kontakt med dessa personer oavsett hur stor eller liten uppgiften är. Ring 114 14 eller lämna tipset via www.polisen.se.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.