Hoppa till innehåll
Hem » Extra tider för passansökan i Stenungsund och Uddevalla

Extra tider för passansökan i Stenungsund och Uddevalla

Passmaskin i receptionen på Stenungssunds polisstation.

Bild: Lars Hedelin

Polisen i Fyrbodal släpper ytterligare tider för dem som behöver ansöka om pass. Lördagen den 29 juni håller receptionerna i Uddevalla och Stenungsund extra öppet så att så många som möjligt ska hinna få resehandlingar inför semestern.

Inför sommarsemestrarna är det många som ansöker om pass eller nationellt id-kort. Köerna till polisens bokningssystem för pass blir därför längre än vanligt. Lördagen den 29 juni kommer receptionerna i Uddevalla och Stenungsund att hålla extra öppet för passansökningar, från klockan 8.30 till 16.

Personer som behöver resehandlingar måste boka tid för sin ansökan. De extra tider som nu släpps blir bokningsbara från och med klockan 12 onsdagen den 19 juni. Den bokade tiden är ungefärlig och det kan uppstå väntetider vid hanteringen.

– Vi släpper extratider för att underlätta framför allt för dem som har ett pass som snart går ut. Vi ber om överseende med att det kan bli köer under dagen. Förbered gärna det underlag som behövs så kommer hanteringen att gå snabbare, säger Margaretha Ivarsson, gruppchef för stöd- och serviceverksamheten i lokalpolisområde Södra Fyrbodal.

När ansökan om pass eller nationellt id-kort är gjord tar det cirka fem arbetsdagar tills passet är klart och kan hämtas ut i den reception man själv valt.

Polisen släpper kontinuerligt nya tider för att ansöka om resehandlingar. Fler tider kommer att släppas under sommaren, och personer som har ett pass med giltighet fram till hösten kan därför vänta med sin ansökan.

Mer information om pass och nationellt id-kort finns på polisen.se/pass.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.