Hoppa till innehåll
Hem » Extra passtider släpps i Trollhättan

Extra passtider släpps i Trollhättan

Just nu är det många som ansöker om nytt pass eller nationellt id-kort. För att möta den stora efterfrågan släpper polisen i Fyrbodal ytterligare cirka 270 tider i Trollhättan lördagen den 1 juni.

Inför sommarsemestrarna är det många som ansöker om pass eller nationellt id-kort. Köerna till polisens bokningssystem för pass blir därför längre än vanligt. Lördagen den 1 juni kommer polisens reception i Trollhättan att ha utökade öppettider, från klockan 8.30 till 18, som en extra service. I dag släpptes tider för lördagen, så att den som behöver resehandlingar kan boka en tid. Cirka 270 passansökningar kommer att kunna hanteras under dagen. Den tid som man bokar är preliminär, vilket innebär att det kan bli väntetider trots den bokade tiden.

– Vi vill att så många som möjligt ska få en tid för att ansöka om pass, och ber om överseende med att det kan komma att bli långa köer under lördagen, säger Rickard Fremark, lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

När ansökan om pass eller nationellt id-kort är gjord tar det cirka fem arbetsdagar tills passet är klart och kan hämtas ut i den reception man själv valt.

Polisen släpper kontinuerligt nya tider för att ansöka om resehandlingar. Fler tider kommer att släppas under sommaren, och personer som har ett pass med giltighet fram till hösten kan därför vänta med sin ansökan.

– Nu vänder vi oss särskilt till alla som har en resehandling med giltighetstid som går ut före 31 juli. Detta gör vi för att säkerställa att så många som möjligt ska få sitt pass i tid för sommarens utlandsresor, säger Rickard Fremark.

Mer information om pass och nationellt id-kort finns på polisen.se/pass

Trollhättan, förboka tid för pass

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.