Hoppa till innehåll
Hem » Problematik med råttor stänger tillfälligt kontorsdel

Problematik med råttor stänger tillfälligt kontorsdel

Personalen på sektionen för brott i nära relation kommer under dagen att tillfälligt förflyttas till andra arbetsplatser sedan en problematik med råttor på våning två i polisens lokaler på Drottninggatan 18 i Malmö eskalerat de senaste dagarna.

I en dryg månads tid har personalen sett tecken på att råttor vistas i lokalerna när dessa varit tomma efter kontorstid. Under de sista dagarna har man också sett tecken på att råttorna också rör sig i tomma kontorsutrymmen även under dagtid när personal är på plats.

Den tillfälliga förflyttningen av personalen bedöms inte få någon större påverkan på arbetet eller på pågående utredningar.

Fastighetsägaren har under senaste månaden genomfört flera åtgärder för att få bukt med problematiken, och under tisdagen väntar ytterligare inspektioner av kontorsutrymmena tillsammans med Anticimex.

Det finns inga tecken på att råttor rört sig i fastighetens gatuplan där passexpeditionen ligger. Inga observationer har gjorts, vare sig av personal eller besökare, och passexpeditionens verksamhet påverkas inte.

Under tisdagen hoppas polisområde Malmö kunna ge tydligare besked till den berörda personalen hur lång tid åtgärderna på Drottninggatan kommer att ta innan man åter kan använda lokalerna som vanligt igen.

I arbetet med att komma tillrätta med problematiken är ett flertal aktörer och samarbetspartners involverade, bland dem Malmö stad. Arbetet sker också i nära samverkan med polisens skyddsorganisation.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne