Hoppa till innehåll
Hem » Ingo lämnar över radiomikrofonen Bo

Ingo lämnar över radiomikrofonen Bo

Ingo lämnar över mikrofonen till Bo

Ingo Ericsson lämnar över radiomikrofonen till Bo Gunnarsson. Bild: Linda Wangström

Efter 10 år som känd radioröst lämnar nu Radiopolis Ingo Ericsson över mikrofonen till Bo Gunnarsson. – Det är lite vemodigt, men det känns som en kanonbra lösning att Bo nu tar över, säger Ingo Ericsson, som går i pension.

Våren 2009 sändes det första radioprogrammet av Radiopolisen i P4 Jönköping, Sveriges Radio. Och sedan dess har det sänts runt 20 – 25 program om året med inriktning polisverksamhet. Ingo Ericsson har varit polisens röst för Jönköpings länsbor, där han berättat om aktuella händelser och ärenden som har varit av stort intresse samt beskrivit polisens verksamhet. Igår, måndag, sändes det sista för terminen, men en ny säsong planeras till hösten, med start i slutet av augusti.

Bo Gunnarsson – polisens nya radioröst

Till hösten blir det Bo Gunnarsson, gruppchef på regionledningscentralen, som tar över rollen som Radiopolis.
  – Det känns spännande. Det är ett betydelsefullt uppdrag att få dela vår bild av verksamheten, då polisen spelar en stor roll i samhället. Det känns som en utmaning att ta över efter Ingo, men jag ser fram emot detta med respekt, säger Gunnarsson.

Radiopolisen – en av polisens externa kanaler

Det är ganska unikt att polisen regelbundet medverkar i en stående programpunkt i ett radioprogram. Där vi berättar om händelser och vår verksamhet på det här sättet.

Ingo, du som varit med från start – hur kommer det sig att polisen har fått ett eget radioprogram?

– Jag gick medieträning hos Staffan Lindeborg i Hovslätt. Han tog sedan kontakt med polisens kommunikatör och menade att jag skulle passa som polisens talesperson i Sveriges Radio Jönköping. Staffans budskap i tennistermer var att ”polisen borde gå på nät, men hamnar oftast bakom baslinjen där man försöker rädda bollarna”.

Vad är det främsta syftet med att vi deltar?

Vi vill, i direktsändning, ge polisens bild av vårt uppdrag. Varför vi gör vissa val och samtidigt ge brottsförebyggande information – i en förhoppning att färre länsbor ska bli brottsoffer. Vi vill också uppmuntra allmänheten att berätta för polisen vad man sett, i anslutning till olika brott. Och därmed ge polisen möjlighet att lägga pussel.

Ingo, du har varit med i stort sett alla program – Hur tycker du att det varit?

Det har varit mycket trevligt och uppskattat. Programledare Hasse P är noga med att det ska vara en avspänd stämning i studion och jag tror att lyssnarna har uppskattat detta. Jag har fått många uppskattande ord från lyssnare som jag, spontant, har träffat i olika sammanhang.

Du har blivit en känd röst i länet – hur känns det att nu lämna över uppdraget?

– Allt har sin tid och det hade varit tråkigt om programmet lagts ner. Nu vet jag att det kommer att bli en fortsättning i samma stil och jag är helt säker på att Bo kommer att göra ett jättebra jobb som ny ” Radiopolis”.


Radiopolisen startar upp igen i augusti

Programmet sänds i Sveriges Radio Jönköping P4,
varannan måndag mellan klockan 10.00 – 10.45.
Välkommen att lyssna.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Jönköpings län.