Hoppa till innehåll
Hem » Insats mot illegal tobaksförsäljning i Kristinehamn

Insats mot illegal tobaksförsäljning i Kristinehamn

Tobak25

Illegal tobak till ett värde upp till 15.000 kronor har omhändertagits.

Under tisdagen genomfördes en myndighetsgemensam insats för att komma till rätta med bl a illegal tobaksförsäljning i Kristinehamn. Tobak till ett uppskattat värde av upp till 15.000 kronor omhändertogs i butiker och i ett lager i Karlstad.

Under en tid har misstankar mot att butiker i centrala Kristinehamn har sålt tobak olagligt.

– Vi har haft en del problem runt vissa butiker och där vi har misstänkt att det förekommer brottslig verksamhet med bl a illegal tobaksförsäljning. Därför började vi planera en myndighetsgemensam insats för några månader sedan för att komma till rätta med en del av problembilden i Kristinehamn. Tisdagens insats gav ett bra resultat, säger Fredrik Lundberg, kommunpolis i lokalpolisområde Kristinehamn.

Myndighetsgemensam insats

Insatsen, som gjordes i form av tillsyn, utfärdande av saluförbud, spårning av varor och personkontroller, genomfördes av polisen i samverkan med Kristinehamns och Karlstads kommuner, Arbetsmiljöverket, Skatteverket, Tullverket och Kronofogden.

– Den gemensamma insatsen har, förutom omhändertagande av tobak, inneburit att butiker dessutom har fått förbud mot livsmedelsförsäljning och andra åtgärder som innebär viten, säger Fredrik Lundberg.

Lokalpolisområde Kristinehamn har använt samma tillvägagångssätt som polisen har gjort i Södertälje. Polisen i Södertälje har bidragit med kunskap och inspiration kring myndighetsgemensamma insatser i planeringen och har också deltagit i den operativa insatsen under tisdagen.

– Tillsammans kan vi myndigheter och kommuner åstadkomma mycket och få en god effekt i att minska brottsligheten.

Inom polisen genomfördes insatsen av lokalpolisområde Kristinehamn tillsammans med gränspolisen, hundverksamheten och underrättelseenheten.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Värmland. Polis och SOS.