Hoppa till innehåll
Hem » Beslut om kameraövervakning vid fotbollsmatch

Beslut om kameraövervakning vid fotbollsmatch

Vid fotbollsmatchen, den 15 maj, mellan Helsingborgs IF och AIK kommer delar av området av övervakas av en kamera monterad på en drönare. Detta efter ett beslut fattat av Polismyndigheten i region Syd.

Beslutet fattas med stöd av 10 § i kamerabevakningslagen och omfattar ytor vid och omkring fotbollsarenan Olympia samt transportstråk dit genom begränsade delar av staden. Beslutet om kameraövervakning gäller mellan 14.30 – 22.30 onsdagen den 15 maj 2019.

Kameraövervakningen kommer att ske med hjälp av en kamera monterad på en så kallad UAS, även kallad drönare. Syftet med kameraövervakningen är att underlätta polisens arbete med att förebygga, beivra och klara upp eventuella brott.

Onsdagens fotbollsmatch beräknas samla mellan 8 000 – 10 000 åskådare och polisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Det område där drönarna kommer att användas i finns utmärkt på kartan i länken https://polisen.se/contentassets/2dd154220c52453eb030130aaf71e8ec/karta-uas.pdf

Du kan läsa mer om polisens arbete med kamerabevakning och personuppgiftsbehandling på www.polisen.se/personuppgifter.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne