Hoppa till innehåll
Hem » Ny samverkansöverenskommelse för Vellinge kommun

Ny samverkansöverenskommelse för Vellinge kommun

Underskrift av samverkansöverenskommelse Vellinge

Lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist och kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Carina Wutzler.

En ny samverkansöverenskommelsen mellan polisen och Vellinge kommun för åren 2019-2022 har undertecknats. Fokus blir på ungdomars drogkonsumtion och trygghet i offentlig miljö.

Tisdagen den 2 april undertecknades en ny samverkansöverenskommelse mellan polisen och Vellinge kommun för åren 2019-2022 av lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist och kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler. Detta dokument lägger grunden för hur och kring vilka frågor polisen och kommunen ska samverka under de närmaste åren.

Fokusområdena blir 1) ungdomars drogkonsumtion och den brottslighet som kan relateras till detta, samt 2) trygghet i offentlig miljö inklusive trafikmiljön.

Mål och åtgärder finns specificerade, både för fokusområdena samt för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i allmänhet. Utifrån samverkansöverenskommelsen ska det varje år tas fram en gemensam lägesbild och gemensamma medborgarlöften.

– Jag är mycket glad över att vi nu har detta dokument som grund för vårt fortsatta samarbete. Att fokusera på drogmissbruket bland ungdomar, som ju ofta leder till annan brottslighet och otrygghet i samhället, känns helt rätt både ur ett strategiskt och ett mänskligt perspektiv, säger lokalpolisområdeschef Lars-Gunnar Björnqvist.

Läs hela samverkansöverenskommelsen mellan polisen och Vellinge kommun här.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne