Hoppa till innehåll
Hem » Falska mäklare

Falska mäklare

Polisen i Bergslagen har fått in en anmälan gällande bedrägeri där en person som skall sälja sitt hus har blivit lurad av en falsk mäklare.

Den falske mäklaren ringer upp och säger att man av olika anledningar har bytt mäklare och att det nu finns en köpare som vill göra en snabb affär och vill betala en handpenning. Den falske mäklaren vill därför få tillgång till säljarens kontouppgifter för att kunna sätta in handpenningen på säljarens konto.

Den falske mäklaren är mycket trovärdig och kan lämna information om aktuell fastighet och säljaren och har vetskap om vilken nivå utgångspris och eventuell budgivning ligger på.

Polisen i region Syd har fått in ett flertal sådana här anmälningar den senaste tiden.

Polisen vill därför göra er uppmärksamma på att de som begår bedrägeribrott genom att ringa och be om kontouppgifter, koder till bankdosor och liknande är mycket sofistikerade och de hittar hela tiden på nya sätt för att lura av andra pengar.

Det handlar dock hela tiden om att förmå den utsatta personen att lämna ut kontouppgifter, koder till bankdosor med mera.

Polisen vill därför uppmana till att vara ytterst försiktig och aldrig lämna ut sådana här uppgifter över telefon. I ett sådant här ärende kan man också ringa till mäklarfirman och kontrollera om de verkligen bytt mäklare.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Örebro län.