Hoppa till innehåll
Hem » Poliskontoret i Burlöv: Försöksperioden slog väl ut

Poliskontoret i Burlöv: Försöksperioden slog väl ut

Cirka 90 procent ville hellre ha möten med polisen i det mobila poliskontoret ute i kommunen, än fasta öppettider på poliskontoret i medborgarhuset. Det som gällt det senaste halvåret fortsätter därför att gälla framöver.

– Utvärderingen talar sitt tydliga språk – av de synpunkter vi fick in från medborgarna i Burlöv vill närmare 90 procent att vi hellre åker ut med det mobila poliskontoret (husbilen), istället för att ha fasta öppettider på poliskontoret i medborgarhuset. Då är det såklart så vi ska göra, säger lokalpolisområdeschef Patrik Ahrlin.

Det hela handlar om den försöksperiod som genomförts i Burlövs kommun under det senaste halvåret, där öppettiden på poliskontoret (två timmar vid två tillfällen i veckan) ersatts med telefontid till kommunpolisen samt tätare besök och medborgardialoger ute i kommunen, så ofta som möjligt med ett mobilt poliskontor. Bakgrunden till detta var att väldigt få besökare kom till poliskontoret, ibland inga alls.

– Vi kände att det nog skulle gå att använda vår tid på bättre sätt, och vara tillgängliga på ett sätt som var bättre för medborgarna, säger Patrik Ahrlin.

Försöksperioden utvärderades vid medborgardialoger på tre ställen i kommunen i mitten av februari, där medborgarna hade möjlighet att komma till tals. Det gick också att mejla eller ringa.

– Resultatet blir att poliskontoret i medborgarhuset i fortsättningen finns kvar, men inte har några fasta öppettider. Istället fortsätter vi att ordna medborgardialoger ute i kommunen, oftast med det mobila poliskontoret, där man ju faktiskt kan få uträttat samma ärenden som i det fasta poliskontoret, säger Patrik Ahrlin.

Telefontiden till kommunpolis Selma Tengeborg finns också kvar, torsdagar 13-15 via 114 14 (begär växeln).

– Vi vill påminna om att vår ingripandeverksamhet – alltså när vi kör ut på larm och akuta händelser – inte alls påverkas av detta, vi har fortfarande samma antal poliser ute i våra polisbilar dygnet runt, påpekar Patrik Ahrlin.

För den som vill komma i kontakt med polisen i Burlöv framöver så gäller alltså följande:

  • Akuta händelser och pågående brott – ring 112.
  • Göra en polisanmälan – använd vår hemsida polisen.se, ring 114 14 eller besök en polisstation. Här finns alla öppettider.
  • Frågor om en pågående polisutredning – sök aktuell utredare via 114 14.
  • Lämna tips – ring 114 14, använd polisen.se eller ring kommunpolis Selma Tengeborg på telefontiden enligt ovan. 

– Utöver detta ska alla känna sig varmt välkomna till våra kommande medborgardialoger ute i kommunen!  Vi hoppas att vi får träffa riktigt många Burlövsbor på detta sätt, avslutar Patrik Ahrlin.

Tider och platser meddelas via lokalpolisområde Kävlinges sociala medier, samt polisstationssidan för Burlöv på polisen.se.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne