Hoppa till innehåll
Hem » Försöket med telefontider och fler medborgardialoger i Burlöv utvärderas

Försöket med telefontider och fler medborgardialoger i Burlöv utvärderas

Selma i Burlöv

Burlövs kommunpolis Selma Tengeborg.

Nu ska försöket med telefontider och fler medborgardialoger i Burlövs kommun utvärderas. Medborgarna välkomnas att tycka till!

Under hösten 2018 har ett försök pågått i Burlövs kommun, där poliskontorets öppettid på två timmar vid två tillfällen i veckan ersattes av telefontid till kommunpolisen, kombinerat med fler möten och medborgardialoger ute på olika gator och torg i kommunen.  

– Vi såg att det var väldigt få besök till poliskontoret, ibland inga alls. Vi ställde oss frågan om det här verkligen var rätt sätt att vara tillgängliga, med tanke på det låga besökarantalet. Vi beslöt därför att prova ett annat sätt under ett halvårs tid, berättar lokalpolisområdeschef Patrik Ahrlin.   

Poliskontoret har inget att göra med hur många polisbilar som finns ute i kommunen och kör på olika larm, eller polisnärvaron i Burlöv i övrigt, utan det är en plats där man kan träffa och prata med polisen, lämna tips, fråga om råd och uträtta ärenden av mer administrativt slag.  

– Vårt mobila poliskontor – som vi tar med oss ut på våra medborgardialoger så ofta vi kan – fungerar precis som det fasta kontoret, man kan få hjälp med exakt samma ärenden, säger Patrik Ahrlin.  

Sedan september har 21 medborgardialoger genomförts på olika platser i Burlövs kommun.  

När försöksperioden inleddes, så utlovades en utvärdering efter sex månader, där medborgare och samverkanspartners skulle få tycka till. Det är denna utvärdering som nu ska göras. Alla medborgare som vill framför sina synpunkter hälsas därför välkomna till en medborgardialog den 13 februari klockan 16:00-17:30 utanför Netto på Dalbyvägen i Arlöv, och klockan 18:00-19:30 utanför Ica i Åkarp. 

– Vi hoppas att så många medborgare som möjligt tar tillfället i akt och kommer och pratar med oss! Vi är måna om att höra vad de tycker, så att vi använder våra resurser på ett sätt som kommer dem bäst till gagn, säger Patrik Ahrlin.  

För den som inte har möjlighet att komma till någon av medborgardialogerna och framföra sina synpunkter muntligen, går det bra att mejla till adressen utvardering@polisen.se. Brevlådan är öppen till och med söndagen den 24 februari. Självklart går det även bra att ringa till kommunpolis Selma Tengeborg på telefontiden på torsdagar kl 13:00-15:00. Ring 114 14, begär växeln och därefter att få prata med Selma.   

Företrädare för kommunen ges möjlighet att framföra sina synpunkter i annan ordning.   

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne