Hoppa till innehåll
Hem » Media inbjuds att intervjua en polis som jobbar med bedrägerifrågor

Media inbjuds att intervjua en polis som jobbar med bedrägerifrågor

Under de senaste två åren har antalet bedrägerier via telefon ökat kraftigt i landet. I nära 70 % av fallen har de drabbade varit äldre personer. Polisen har kraftsamlat mot denna typ av brott och satsat mycket resurser på det brottsförebyggande arbetet.

Polisens senaste mätning visar på att antalet fullbordade telefonbedrägerier i landet har halverats och brottsvinsterna minskat med nästan 70 procent. I region Nord har Polisen sett en stadig nergång av antalet inkomna bedrägeriärenden under de senaste månaderna men det är fortfarande ett stort problem.  

Under torsdag och fredag förmiddag vecka 8 har media möjlighet att träffa och intervjua Caroline Flyborg, gruppchef bedrägerier i Polisområde Västernorrland om telefonbedrägerier mot äldre i polisområdet.  

För bokning av tid för intervju med Caroline Flyborg, tel. 010-568 11 94.

Benämningen för denna typ av bedrägerier är vishing (voice phising) och det finns mycket som allmänheten själva kan göra för att försvåra för förövarna. Det är viktigt att tänka på att vem som helst kan bli utsatt för ett bedrägeriförsök.

  • Logga aldrig in med bank-id på någon annans begäran.
  • Lämna aldrig ut dina kortuppgifter eller koder till någon annan.
  • Om du blir uppringd av någon som vill att du loggar in på din bank eller vill att du ska uppge dina koder ska du avsluta samtalet.
  • Logga heller aldrig in på din bank i anslutning till ett telefonsamtal. Bedragarna kan vara redo och inväntar din inloggning.
  • Om du blivit utsatt ska du omgående kontakta din bank och därefter göra en polisanmälan.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västernorrland.