Hoppa till innehåll
Hem » Insatser kring Nösnäsgymnasiet trappas ned

Insatser kring Nösnäsgymnasiet trappas ned

De insatser som polisen gjort efter hot mot Nösnäsgymnasiet i Stenungsund trappas ned under fredagseftermiddagen. Bedömningen är att det inte finns en hotbild mot skolan.

– Vi tar väldigt allvarligt på den här sortens händelser. Det skapar otrygghet och får stora effekter på samhället, säger Rickard Fremark, ställföreträdande polisområdeschef i Fyrbodal, som samordnat insatserna.

Det var strax innan klockan 22 i torsdags kväll som polisen fick kännedom om att hot riktats mot Nösnäsgymnasiet via ett inlägg i sociala medier. Kommunen informerades om hotet tidigt på fredag morgon och beslutade som en säkerhetsåtgärd att hålla skolan stängd hela fredagen. Två personer i 18-årsåldern hämtades till förhör under fredagsmorgonen och anhölls senare, misstänkta för olaga hot. De båda släpptes under eftermiddagen. Datorer och telefoner har beslagtagits och utredningsarbetet leds fortsatt av åklagare.

Under fredagen har polisen funnits på plats kring skolan i trygghetsskapande syfte. Man har också haft en nära samverkan med kommunen kring händelsen.

– Yttre personal har informerat och pratat med elever som kommit till skolan i dag och vi har fört samtal med kommunen om åtgärder som kan behövas, säger Carl Besslinger, kommunpolis i Stenungsund. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.