Hoppa till innehåll
Hem » Landskrona: Ökad synlighet och din hjälp behövs

Landskrona: Ökad synlighet och din hjälp behövs

Under natten till onsdagen inträffade ytterligare en detonation i centrala Landskrona. Staden har drabbats av ett flertal liknande händelser på senare tid och det är något som vi på polisen ser mycket allvarligt på. Dessa detonationer åstadkommer förstås en materiell åverkan men kan också orsaka svåra skador på personer.

Den detonation som inträffade under natten till onsdagen åstadkoms av en kraftigare så kallad banger.

Under onsdagen kommer den synliga närvaron av poliser att öka i centrala Landskrona där extra resurser från polisområdet fördelas till Landskrona. Vi undersöker också möjligheterna att placera det mobila poliskontoret i de centrala delarna .

– Även om vi ökar synligheten nu i centrum vill jag ändå vädja till allmänheten om tips eller information kring just denna händelse eller tidigare liknande händelser. Sådana här ärenden är svåra att utreda och här behöver vi all hjälp vi kan få helt enkelt, säger Christian Nordin, polischef i Landskrona.

Varför just Landskrona drabbats av sådana här detonationer på senare tid är oklart. Sedan tidigare får polisen också in rapporter om ljudliga smällar under nätterna på olika håll i kommunen.

– Sådant här förekommer ju tyvärr i hela regionen. Just nu är det Landskrona men varför kan jag faktiskt inte svara på i dagsläget. Vi arbetar brett och förutsättningslöst efter gärningsman eller gärningsmän, säger Christian Nordin.

Sedan något år tillbaka så går numera även tullverket genom postförsändelser på olika terminaler för att hitta otillåtet importerade fyrverkerier och sprängmedel.

Vet du något eller har du information eller tips om detonationerna i Landskrona? Ring polisens tipstelefon på 114 14 eller skicka ett meddelande.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus skåne