Hoppa till innehåll
Hem » Resultat av amnestin för explosiva varor i region Mitt

Resultat av amnestin för explosiva varor i region Mitt

Den 11 januari avslutades den första amnestin för explosiva varor i Sverige. Under tre månaders tid hade den som hanterar explosiva varor utan tillstånd möjlighet att ringa polisen som kom och hämtade den explosiva varan på plats.

Det har inkommit ett stort antal ärenden till region Mitt, framför allt de första veckorna. Enligt preliminära siffror har det sammanlagt registrerats 291 ärenden under perioden 15 oktober till 11 januari.

– Det är väldigt bra att så mycket explosiva varor har hämtats från privatpersoner då de annars hade kunnat hamna i orätta händer och/eller någon hade kunnat skada sig vid hanteringen av den explosiva varan, säger Heli Dani, kontaktperson för amnestin i region Mitt.

Det var framförallt ammunition och sprängämnen som hämtats.

– Vi vill tacka alla som har varit involverade i amnestin för explosiva varor, det har varit en mycket tidskrävande period, säger Heli Dani.

Antal händelserapporter i region Mitt, 15 oktober – 11 januari

Uppsala Gävleborg/Hälsingland Västmanland Hela region Mitt
86 138 67 291

Mängd beslagtagna explosiva ämnen i kg i region Mitt, 15 oktober – 11 januari

Uppsala Gävleborg/Hälsingland Västmanland Hela region Mitt
14,39 25,55 64,73 104,67

Korrigering: I Gävleborg/Hälsingland registrerades 64,73 kg explosiva ämnen, i Västmanland 25,55 kg.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.