Hoppa till innehåll
Hem » Trygghetsmätning i polisområde Fyrbodal 2024

Trygghetsmätning i polisområde Fyrbodal 2024

Under hösten 2024 genomför polisen en trygghetsmätning i 17 kommuner i polisområde Fyrbodal. Mätningen är en del av polisen uppdrag att öka den lokala närvaron.

Trygghetsmätningen skickas ut i enkätform via post till ungefär 7200 boende i 17 kommuner i polisområde Fyrbodal – från Stenungsund i söder till Åmål i norr. I enkäten får de boende svara på frågor om de har blivit utsatta för brott och hur de upplever tryggheten i sitt område.

Syftet med trygghetsmätningen är att polisen tillsammans med kommunerna ska få ett bra underlag till gemensamma lokala lägesbilder. Mätningarna ger en uppfattning om vad boende tycker och hur trygga de känner sig i sitt närområde.

– Vi vill uppmuntra boende som får enkäten i brevlådan att svara på den. Ju fler som besvarar den, ju bättre underlag får vi till att gemensamt stärka vårt lokala arbete, säger Victor Prästbacka, kommunpolis i polisområde Fyrbodal.

Mätningarna kan också användas till gemensamma trygghetsskapande och brottsförebyggande insatser och i att reducera utsatthet för brott. Det ger också möjlighet att följa upp arbetet över tid.

En del av arbetet öka den lokala närvaron

Trygghetsmätningarna är en del att stärka arbetet med en lokalt synlig och trygghetsskapande polis utifrån de behov som finns i lokalområdet.

Under 2024 genomförs lokala trygghetsmätningar inom varje polisregion. Under 2025 är målet att trygghetsmätningar ska genomföras i samtliga kommuner inom respektive polisregion.

Kontakt:

Victor Prästbacka

Kommunpolis i polisområde Fyrbodal

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.