Hoppa till innehåll
Hem » Myndighetsgemensam trafikinsats i Sala

Myndighetsgemensam trafikinsats i Sala

Under kvällen den 9 oktober genomfördes en större trafikinsats i Sala där bland annat polisen och kronofogden deltog.

Trafikinsatsen pågick under onsdagskvällen, och genomfördes på två olika platser i Sala. Initialt genomfördes kontroller på väg 70 mot Avesta, och sedan genomfördes fler kontroller vid Evelundsrondellen.

Det var ett jättebra samarbete med andra myndigheter och andra delar av polismyndigheten under trafikinsatsen. Vi fanns på plats med både hund, bilinspektörer och gräns, säger Emil Jansson, polisinsatschef för trafikinsatsen.

Under arbetet omhändertogs bland annat sju körkort och ett flertal bilister bötfälldes. Bilisterna fick bland annat böter för överlast.

Många bilister kontrollerades också utan anmärkning, och fick åka från platsen utan vidare åtgärd.

Det var många som sa att de uppskattade vår närvaro, det blir stort genomslag och mer kraft när vi har många resurser på plats, säger Rebecca Augustin, biträdande polisinsatschef.

På plats fanns kollegor från hela polisregion Mitt, de som var längst tillresta kom från Gävle.

De var inte jätteimponerade över det regniga vädret vi bjöd på men de tyckte att det var roligt att se och verka i en annan del av regionen, och trots att regnet öste ner hade alla ett leende på läpparna och det var härligt att se alla kollegornas jobb, säger Rebecca Augustin.

Med på plats fanns även en sjuksköterska, som vid behov kunde hjälpa till med att ta blodprov på misstänkta rattfyllerister. Några blodprov behövdes dock inte tas under onsdagen.

När man genomför en sådan här insats kan det hända allt möjligt. Det kan bli allt från ett blodprov på ett misstänkt drograttfylleri till tio, och då kan det bli många resurser som måste lämna platsen för att lösa detta, så det kändes väldigt bra med en sådan resurs på plats, säger Emil Jansson.

Resultat trafikinsats

Alkoholutandningsprov: 549 stycken

Olovlig körning: 1

Omhändertagna körkort: 7

Omhändertagna förvar enligt utlänningslagen: 1

Drograttfylleri: 1

Husrannsakan bil: 1

Flygande inspektion: 12

Ordningsböter: 36

Värde utmätning Kronofogden: 90 000 kronor

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.