Hoppa till innehåll
Hem » Tre personer åtalas för skjutning mot bostad i Örgryte

Tre personer åtalas för skjutning mot bostad i Örgryte

Det var på kvällen den 28 mars i år när en lägenhet besköts med flera skott i ett bostadsområde i Örgryte. Nu åtalas tre personer för inblandning i skjutningen.

En torsdag i slutet av mars vid 22.30-tiden avlossas ett tiotal skott mot en lägenhet i ett flerfamiljshus på en adress i Örgryte i Göteborg. En person befinner sig i lägenheten, men klarar sig utan fysiska skador. Kort därefter kan en 18-årig man gripas i anslutning till brottsplatsen. I samband med gripandet påträffas också ett vapen som misstänks ha använts vid skjutningen.

 – Polisen var snabbt på plats och kunde gripa gärningsmannen med hjälp av bland annat helikopter och hundpatrull. Där påträffar vi också ett vapen och gärningsmannens mobil innehållande kommunikation som tyder på att han har utfört dådet på uppdrag av andra, Oliver Dahlberg, utredare på grova brottssektionen i polisområde Storgöteborg.

Nu väcks åtal mot 18-åringen för försök till mord och grovt vapenbrott. Ytterligare två personer, en 17-åring och en 22-åring grips dagen efter skjutningen. 17-åringen åtalas för försök till mord samt anstiftan av grovt vapenbrott. 22-åringen åtalas för anstiftan av försök till mord samt anstiftan av grovt vapenbrott.

Enligt polisen är dådet riktat mot en person som är känd av polisen sedan tidigare och inte personen som befann sig i lägenheten.

 – Gärningsmannen tar fel på lägenhet och den egentliga måltavlan är en person med kända kopplingar till organiserad brottslighet, säger Oliver Dahlberg.

Samtliga tre åtalade bedöms även de ha kopplingar till organiserad brottslighet men är tidigare inte dömda för några grövre brott.

 – Det här handlar inte om en isolerad händelse utan är en del av kända konflikter inom och mellan kriminella grupperingar. Polisen arbetar offensivt med att komma åt dessa aktörer och bryta den våldsutveckling vi har sett på senare tid, säger Fredrick Boström, lokalpolisområdeschef i lokalpolisområde Göteborg nordost.

Huvudförhandlingarna i Göteborgs tingsrätt förväntas påbörjas den 18 september. Åklagare är Viktor Törneke.

Kontakt:

Oliver Dahlberg
Utredare grova brottssektionen, polisområde Storgöteborg

Fredrick Boström
Lokalpolisområdeschef, lokalpolisområde Göteborg nordost.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Halland. Alla olyckor och brott.