Hoppa till innehåll
Hem » Drönarbevakning av Rocklunda i Västerås

Drönarbevakning av Rocklunda i Västerås

Karta över området Rocklunda samt intill liggande områden Blåsbo, Vega och Aroslund i Västerås som kan komma att bevakas med drönare.

Området Rocklunda samt intill liggande områden Blåsbo, Vega och Aroslund i Västerås som kan komma att bevakas med drönare. Bild: Polisen

Polisen har beslutat att kamerabevaka området Rocklunda samt intill liggande områden i Västerås i samband med ett idrottsevenemang den 14 juli.

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning av Rocklunda samt intill liggande områden i Västerås i samband med ett idrottsevenemang. Kamerabevakningen kommer ske med hjälp av drönare (obemannade luftfartyg) med kameror i dessa områden. 

Som en del i lokalpolisområde Västerås brottsförebyggande-, trygghetsskapande- samt brottsutredande arbete bevakas Rocklundaområdet samt intill liggande områden Blåsbo, Vega och Aroslund med drönare. Bevakning kommer att ske söndagen den 14 juli klockan 12.00 till 00.00 i samband med en fotbollsmatch.

Kamerabevakning med drönare sker i huvudsak från hög höjd för att få en överblick över ett område. 

Kamerabevakning med drönare

  • Drönare, kan även benämnas som UAS eller unmanned aerial system, är polisens system för obemannade flygfarkoster.
  • Polismyndigheten har rätt att under viss tid bedriva kamerabevakning av en plats dit allmänheten har tillträde, om det av särskild anledning finns risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.
  • Polisen har också rätt att använda filmmaterial i utrednings- och lagföringsarbete. Materialet kan komma att användas som bevismaterial i en rättegång, vilket kan vara avgörande om det till exempel saknas vittnen.
  • Läs mer om hur polisen behandlar personuppgifter.
Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Västmanlands län.