Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2024-06-11 13:46:31 11 juni 11.47, Ordningslagen, Göteborg

Uppdaterad 2024-06-11 13:46:31 11 juni 11.47, Ordningslagen, Göteborg

Polisen är på plats vid Göteborgs universitet vid Vasaplatsen för att hantera situationen. I nuläget jobbar vi huvudsakligen med dialog. Inga uppgifter om våldsamheter. 

Uppdatering klockan 13:38
Vi har från polisens sida genomfört en ordningshållande befallning till personerna på platsen. Detta innebär, i det här fallet, att personerna av polis uppmanas att lämna platsen. Syftet med detta är att upprätthålla den allmänna ordningen och undvika allvarliga ordningsstörningar. Den som trots detta inte hörsammar en ordningshållande befallning kan komma att bli misstänkt för brottet ohörsamhet mot ordningsmakten.

I det här fallet har personer som inte hörsammat den ordningshållande befallningen flyttats på fysiskt av polis. Vi kommer fortsätta att vara på platsen för att upprätthålla den allmänna ordningar och undvika allvarliga ordningsstörningar. Vi är på plats så länge det bedöms vara nödvändigt.

Uppdatering klockan 13:46
Alla berörda personer ska nu vara ute ur universitets lokaler. Det kan komma att bli aktuellt med vissa brottsmisstankar, men då insatsen fortfarande inte är avslutad ber vi att få återkomma med detta.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.