Hem » Uppdaterad 2021-10-23 16:25:11 23 oktober 12:06, Polisinsats/kommendering, Malmö

Uppdaterad 2021-10-23 16:25:11 23 oktober 12:06, Polisinsats/kommendering, Malmö

Polis är på plats Amiralsgatan i höjd med Folkets Park med anledning av en manifestation i klimatfrågan. Manifestationen, som bedöms ha samlat cirka 150 personer, hanteras som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst.

Personerna som deltog i manifestationen uppehöll sig på vägbanan och blockerade därmed framkomligheten på en av Malmös större genomfartsleder, en allvarlig störning av trafiken uppstod.

Polisen försökte genom dialog förmå manifestationens deltagare att flytta sig från vägbanan men detta hörsammades inte och en så kallad ordningshållande befallning gavs. I praktiken betyder detta att deltagarna med stöd av lag beordras flytta sig. Inte heller den ordningshållande befallningen hörsammades och beslut om att handgripligen flytta deltagarna från vägbanan togs.

I samband med ingripandet satte sig en del av deltagarna till motvärn eller gav motstånd. Ett antal personer är gripna för våldsamt motstånd alternativt våld mot tjänsteman. Tjugo personer avlägsnades från platsen med stöd av Polislag § 13.

Anmälan om brott mot ordningslag samt våldsamt motstånd alternativt våld mot tjänsteman upprättas. Ytterligare brott kan tillkomma.

Uppdatering kl. 16.22: Ordningsstörningen som beskrivs enligt ovan har skett på Bergsgatan i höjd med Möllevångstorget, efter att manifestationen flyttat sig dit från Amiralsgatan.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *